Проф. Румен Христов: „Направеното от ГЕРБ не може да бъде изчегъртано“

Няколко поколения седесари се събраха, за да подкрепят Димитър Николов и листата на коалиция ГЕРБ – СДС

Изправени сме пред изключително важни избори от гледна точка на посоката, по която ще продължи България. Нямайте съмнения, че се правят опити тя да бъде обърната отново към Кремъл. Правят се опити да бъдем сплашени. Няма да ни уплашат. Направеното от ГЕРБ се вижда и то не може да бъде изчегъртано. Това заяви във Велико Търново председателят на СДС проф. Румен Христов на среща с няколко поколения седесари, сред които и основателите на партията. Те се събраха, за да подкрепят листата с номер 5 в областта и не скриха вярата си, че коалицията отново ще бъде първа политическа сила. Според Румен Христов, ако следващото правителство е без ГЕРБ и СДС, само след година-година и половина ще сме свидетели на същите пороци, каквито сме виждали при правителствата на Виденов, Костов, Сакскобургготски, Станишев.

За мен е привилегия, но и огромна отговорност да се ползвам с подкрепата на СДС, който е автентичният носител на десните и християндемократичните ценности. Впуснах се в тази кампания, защото България повече от всякога се нуждае от спокойствие, сигурност и стабилност. В момента властта се упражнява със страх, реваншизъм, недопустимо разделение на хората и откровени репресии. Като десен човек, като седесар по душа, не мога да приема, че има белези за реабилитация на комунизма, за отклоняване от европейския път на България. Не мога да допусна, че ще позволим за дума на 2021 г. да се налага „изчегъртване”. Убеден съм, че добрите политики се постигат с диалог, градивност, приемственост. Щастлив съм, че ГЕРБ и СДС отново излизат заедно на избори, и съм сигурен, че отново ще бъдем първа политическа сила. Че ще надделее гласът на разума и ще имаме доминираща роля в 46-ото народно събрание. Вярвам, че на 11 юли с N 5 в бюлетината ще възстановим нормалността в държавата и ще продължим избраната посока, каза Димитър Николов.

СДС и ГЕРБ са от едно семейство и коалицията между двете партии е резонна. Отиваме на тези избори обединени, заяви и областният лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов. По думите му реваншизмът и омразата не трябва да имат място в политиката, защото историята е доказала, че когато българите са заедно, винаги постигат целите си. България тръгна с бързи темпове напред и от нас зависи да продължим това за поколенията след нас, за децата си, допълни кметът на старата столица.

Грозно е, че днес в България връх взема злото. Щастлив съм, че коалицията ГЕРБ – СДС не му се поддаде, не отговори на злото със зло. Защото то може да бъде победено само с добро. Помните ли онзи ни девиз – „Да бием БСП с любов”? Били сме ги и пак ще ги бием и не само тях, не скри оптимизма си от предстоящия изборен резултат и областният председател на СДС Мирослав Трифонов. Той призна, че никога не застава до хора, на които не вярва, а днес застава с цялото си сърце зад всеки един кандидат от листата на ГЕРБ – СДС. Той призова на 11 юли да не отклоняваме страната от европейския й път на развитие и да не позволим страхът да се върне в обществото ни.

Служебното правителство е вредно за Отечеството, каза и Пламен Радонов – областен и общински експредседател на СДС във Велико Търново и депутат в 38-ото народно събрание. Той не скри опасенията си, че заради настоящото управление има голяма вероятност Европейският съюз да погледне по различен начин на България и отново да бъдат спрени евросредствата. Има голяма вероятност България да бъде дискредитирана пред ЕС. И дълги години отново да се мъчим да възстановим доверието в България като съюзник и достоен член на Европа и ЕС, допълни Радонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.