Горещи новини

Огнеборци от Велико Търново мериха сили с над 300 участници в XLIX Републикански преглед по пожароприложен спорт

Огнеборци от Велико Търново мериха сили с над 300 участници в XLIX Републикански преглед по пожароприложен спорт. Мащабното състезание се проведе от 29 юни до 2 юли на лекоатлетическия стадион в Пловдив. В надпреварата участваха отбори на 28-те регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ и представителния отбор на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при академията на МВР.
Отборът на РДПБЗН Велико Търново се представи с ръководител главен инспектор Станко Лазов.
Състезанието стартира с дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“ и „100 метрова пътека с препятствия“. В индивидуалното класиране най–добре от отбора на РДПБЗН – Велико Търново се представи младши експерт Пламен Стойков с 44-то време от 221 участници, в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, с резултат 19,65 сек., а в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия“ постигна 36-то време от 210 участници с резултат 19,94 сек.
При индивидуалното класиране в двубоя младши експерт Пламен Стойков се класира на 27 място от 184 участници.
На 1 юли се проведе дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“, където отборът на РДПБЗН Велико Търново се класира на 4-то място с резултат 32,07 секунди, като подобри времето си от миналогодишното си представяне с повече от секунда.
Съревнованието приключи на 2 юли с последната дисциплина „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“, където щафетата на РДПБЗН В. Търново се представи достойно и се класира на 17 място с време 73,36 сек.
След оспорвана надпревара победител в крайното комплексно класиране е отборът на РДПБЗН Стара Загора, следван от отборите на РДПБЗН-Плевен и РДПБЗН-Враца. В комплексното класиране отборът на РДПБЗН Велико Търново се нареди на 10-то място, като за втори път в историята си, намира място в призовата десетка.
Директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев благодари на ръководителя на отбора гл. инспектор Станко Лазов за положените усилия по организацията и обезпечаването на тренировъчния процес, поздрави отбора за постигнатите високи резултати.

Веселина АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *