Пламен Камбуров спечели „Раховец Лясковец- 2021”, пороите скъсиха трасето на планинското изкачване

Пламен Камбуров победи в деветото издание на планинското изкачване „Раховец Лясковец”. Шампионът на България в дисциплината за 2019 година кара силно и през двата дни, като в събота доминира в две от трите квалификации за място в стартовата решетка, а в неделя бе най- бърз и в четирите манша. Успехът е втори по ред за него през сезона, след като в началото на юни спечели планинското изкачване „Българка: край Сливен.

Организатори на надпреварата до манастира „Свети Петър и Павел“ над Лясковец са Автомобилна федерация на България, АСК „Етър Рейсинг Тим”, Общините Лясковец и Г. Оряховица. Падналите обилни дъждове им създадоха проблеми, заради наноси и за втори път след 2017 година се наложи трасето да бъде съкратено. Финалът се измести с 800 метра напред, като дължината на трасето стана 2550 метра, вместо 3350 м., а състезанието се проведе в четири манша.
Пламен Камбуров с Шкода Фабия RS 2000, НС1, спечели „Раховец- Лясковец 2021“ с общо време 6:05,572 минути. Пилотът на „Ел-Ви Ауто Рейсинг“ взе донякъде реванш за миналата година, когато отново бе най- бърз в квалификациите, но не завърши състезанието до манастира, спечелено тогава от великотърновеца Мирослав Ангелов. В генералното класиране втори и трети са съответно Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Искрен Веселинов с Хонда Сивик. В отборното класиране първи е тимът на „Грийн Фокс Моторс“, пред АСК „Ефко Рейсинг Казанлък“ и АСК „Стара Загора“.

Състезателят на „Етър- Рейсинг“ Тодор Тодоров с VW Поло е шести в генералното класиране. Общо 36 пилоти стартираха в надпреварата,  33- ама финишираха.

Единствената дама, която за втора поредна година участва в състезанието, бе Виляна Дякова от Аксаково, която победи в надпреварата за купа „Лада“, където грабна първото място, а в генералното класиране се нареди на 24-то място. На церемонията по награждаването кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова отличи Виляна Дякова с почетен плакет, заради смелостта ѝ да се конкурира наравно с мъжете и да спечели първото място. Наградите- купи за първо, второ и трето място, шампанско и подарък моторно масло за призьорите в различните класове, връчиха двамата кметове на общините организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *