Диляна Петрова със злато от Държавното първенство по бокс за девойки

Шампионска титла на България спечели 15-годишната Диляна Петрова от Държавното първенство по бокс за девойки. На ринга в Ботевград състезателката на „Локомотив” взе златото в категория до 46 килограма.

„Изключително съм доволен от Диляна. Това малко момиче показа игра като на голям състезател. Горд съм, че израсна толкова и събра овациите на всички специалисти в залата. За мен дори златният медал не е толкова важен, колкото начина, по който го спечели. Но тя се труди много в тренировките. Слуша и изпълнява всичко, което й се показва. Успяхме да променим стила й за няколко месеца и тя вече стои като сериозен състезател на ринга, с който всички се съобразяват. Дори си настройват подготовката спрямо нея“, коментира старши треньорът на локомотивци Захари Мутафчиев.

Диляна бе наградена лично от президента на Федерацията Красимир Инински. А веднага след мача Захари Мутафчиев отлетя за Франция с един от професионалните си боксьори, който ще има важен сблъсък с бивш шампион, планиращ завръщане.

Другите две състезателки на „Локомотив” Дария Донева (48 кг) и Ванеса Асенова (54 кг) взеха бронзови медали в своите категории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.