Млад водолаз, спасил младежи в Къпиновския водопад, получи награда за празника на МВР

28-ГОДИШНИЯТ ПЕТЪР КОСТАДИНОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕ ОТЛИЧЕН ПО ВРЕМЕ НА ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ПРАЗНИКА на Министерството на вътрешните работи – 5 юли, в София. Младият спасител – водолаз в сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РД ПБЗН в старата столица, получи награда за проявения си професионализъм при акция по спасяване на тийнейджъри тази година. Той помогнал за изваждането на две момчета, които предприели неразумно къпане в Къпиновския водопад.

За случая тогава съобщи първо „Борба“. На 31 март при топло и слънчево време младежите решили да поплуват, но не съобразили, че водата в района е все още леденостудена. Ентусиастите преплували известно разстояние, но течението ги повлякло и с огромни усилия успели да се доберат до парче суша. Когато излезли, осъзнали, че вече са далеч от брега, а във водоема е много студено, за да се върнат по същия начин. Приятелите, които ги придружавали и не посмели да ги последват в неразумната постъпка, нямало как да им помогнат и след дълго обмисляне какво да предприемат решили да се обадят на телефон 112.

На сигнала реагирали огнеборци, полицаи и медици. Наложило се младият водолаз Петър Костадинов да облече специално термозащитно облекло и да влезе във водата, за да пренесе тийнейджърите.

Удостоеният с наградата служител на търновската пожарна работи в системата на МВР от 8 години.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Млад водолаз, спасил младежи в Къпиновския водопад, получи награда за празника на МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.