Избори 2021

Евродепутатът Радан Кънев: „Демократична България“ е гарант за отговорно поведение, борим се за третото място!“

„Страната вече е много променена, и то към добро, за последните няколко месеца. Резултатите на „Демократична България“ ще бъдат далеч по-добри и нека вторите и третите в листите ни да се готвят, да не мислят, че участието им е без значение, а националната ни цел е трето място“.

Това каза в Горна Оряховица евродепутатът от коалиция „Демократична България – Обединение“ Радан Кънев, който подкрепи местната кандидатдепутатска листа и обмени идеи за бъдещия мандат с граждани на областта. Срещата се проведе пред емблематичното „Демократично кафене“, което гостува в парк „Пролет“ в железничарския град. Кафенето бе съпроводено и от инициативата „Демократична България на колела“, която вече пропътува над 1500 км в цялата страна.

„Не съм си давал сметка колко много хора искат ГЕРБ да падне от власт. Това вече е факт, но е само половината от работата, която трябва да свършим. Другата половина е да направим здраво и силно правителство, което да промени България“, коментира и водачът на листата адв. Калоян Янков. И допълни, че срещите на коалицията в областта минават при огромен интерес дори в малките населени места, което е по-различното от предишната предизборна кампания.

„Най-хубавото от всичкото това пътуване е убеждението, че хората вече не се страхуват. Напротив, търсят ни и открито споделят симпатиите си. Посетихме Златарица, Джулюница, Елена, Свищов и продължаваме със срещите в цялата област. Навсякъде желанието за промяна е огромно“, допълни още той.

„Горна Оряховица е един прекрасен среден град. Това е типичният пример как обществото се променя и е готово да извърви пътя на промяната“, каза и адв. Людмила Илиева – втора в листата за Великотърновска област.

Петата в листата Елена Чамуркова също сподели своето усещане за обръщане на нагласите и освобождаване от страховете. Промяната идва с „Демократична Българи” и с N 23 в бюлетината, заявиха кандидатите на коалицията.

„Видяхме, че вълната, която тръгна в София на 4 април, когато ГЕРБ загуби изборите в столицата, а победител се оказа „Демократична България”, вече е заляла страната. Средната класа, която в последните 12 години, било защото беше приласкавана и лъгана, било защото беше мачкана и заплашвана, подкрепяше ГЕРБ, вече е променила своите нагласи. Част от тази средна класа вече е решила да гласува за „Демократична България”, но друга част още търси своята алтернатива. Затова се обръщам към всички, които работят за нашата кауза – предстоят ни решителни 10 дни, в които трябва да направим всичко възможно да усилим синята вълна. Имаме шанс да повишим значително влиянието на „Демократична България” и дори да удвоим нашия резултат“, каза още Радан Кънев.

И допълни: „Голямата подкрепа за нас е и заради отговорното ни поведение в краткия 45-и парламент, в който ние не си позволихме да правим сметки на дребно. Тази отговорна позиция кара хората да са уверени, че няма да ги подведем. Нашето силно присъствие в следващия парламент ще е гаранция, че няма да има нужда от още едни извънредни избори. Защото България има нужда от стабилно правителство, работещ парламент и реформирана правосъдна система. Всички тези гигантски по размера си кражби, които се разкриват в последните месеци, трябва да получат наказание, а това ще стане с независими и работещи прокуратура и съд. Българските граждани приключиха с ГЕРБ. Сега ние сме на ход да покажем, че може да предложим отговорно и честно управление“, подчерта още евродепутатът. И добави, че е напълно възможно коалицията да стане трета политическа сила след вота на 11 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *