Избори 2021

Фикред Ферадов: „Недопустимо е в 21-ви век цели селища да са на воден режим“

Нужна е адекватна регионална политика, каквато „Републиканци за България“ предлагат, категоричен е кандидатът за народен представител от Павликени

Липсата на перспектива и обезлюдяването на много от населените места е едно от нещата, които най-силно тревожат кандидата за народен представител от великотърновската листа на ПП „Републиканци за България“ Фикред Ферадов.

Ферадов, представителят на Павликени в листата с номер 21, е икономист, предприемач и производител на прочутата традиционна напитка – павликенската боза.

Като човек, който е роден, израснал и работещ в Павликени, младият бизнесмен добре познава множеството проблеми пред малките предприятия и пред жителите на малките населени места.

Няма никаква подкрепа за дребния бизнес, образованието по места е с много ниско ниво, липсва масов спорт за подрастващите…“, изтъква предприемачът, познат сред съгражданите си като Фико. През последните 2 – 3 години битовата престъпност отново е започнала да нараства, като особено тревожно е, че тя все повече се шири и сред малолетните, споделя още от личните си наблюдения той. Това по думите му допълнително утежнява условията за живот в обезлюдяващите се населени места.

Не можем да съдим хората, напускащи селища, които не осигуряват дори елементарни битови условия като достъп до питейна вода. Това е недопустимо в 21-ви век, но за съжаление, е реалност в Павликенско“, коментира Фико.

Цели села като Върбовка и Долна Липница, че дори град Бяла черква са на воден режим заради компрометирани водопроводи, припомни предприемачът.

По време на водната криза в с. Караисен миналото лято той беше човекът, който осигури и достави 1100 литра вода за местната детска градина и за Дома за стари хора. И сега бизнесменът, известен с благотворителните си акции, е готов да се отзове и да помогне на нуждаещите се.

Това обаче не решава проблема“, ядосва се той и е категоричен, че трябва инвестициите в инфраструктура да са целесъобразни и добре приоритизирани. Според младия предприемач лошото управление през последните години е довело дотам, че инфраструктурните проблеми по малките населени места в повечето краища на страната вече са непоносимо наболели. По думите на Фико крайно наложително е да има адекватна регионална политика, която освен това да намали драстичните различия между силно развитите и бедните райони у нас. Това е и мярка срещу демографския срив, сочи Ферадов.

ПП „Републиканци за България“ предвижда специални данъчни отстъпки, финансови стимули и подкрепа на бизнеса, за да може да разкрива нови работни места в тези региони. Програмата на „Републиканци за България“ предвижда още регионални инвестиционни фондове за производствените предприятия в изостаналите райони, обясни предприемачът от Павликени.

Собствени бюджети за всички кметства, така че малките населени места да не са зависими от общинския бюджет за всяко, дори и най-дребното начинание, е друга от предвидените мерки.

Републиканци за България“ ще бъдем онези разумни, достойни и работещи хора, които отстояват интересите на съгражданите си“, категоричен е шестият в листата с номер 21.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *