Стартира Четвърта детска лятна академия в община Елена

Малко по-различно бе откриването на Детската лятна академия тази година. Организаторите посетиха децата и ръководителите по населени места, за да ги поздравят и им пожелаят весела и ползотворна работа. От своя страна малчуганите пяха, танцуваха и рецитираха за радост на родители и гости.

Най-многобройни са малките академици от Константин.

Разнообразна е програмата, която са подготвили МКБППМН, пожарната и полицията в Елена. Традиционно се съчетават забавните с полезните занимания – творчески работилници, кулинарни забавления, спортни състезания, пиратско парти, клубове „Българско слово“ и „Изобразително изкуство“, песни и стихотворения. Отделено е време за опасностите в интернет, както и за ползите от разделното сметосъбиране – ще гостуват представители на „Еко партнърс“, които ще изненадат младите академици със забавни игри и образователни филми.

Ползотворни ще са срещите с представители на полиция и пожарна по места и в град Елена, където децата ще могат да се запознаят с начините за снемане на отпечатъци, видовете наркотични вещества, последствията от ранната детска престъпност, както и с устройството и експлоатацията на пожарните автомобили, начините за реагиране при пожари, бедствия и аварии.

Основните дейности ще се случват в читалищата на селата Каменари, Беброво, Константин и в кметството на село Майско. За откриването на академията децата получиха подаръци от кмета на общината инж. Дилян Млъзев, началника на РУ „Полиция“ комисар Тодор Тодоров и началника на РСПБЗН главен инспектор инж. Цветан Пенчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *