Млади приятели на библиотеката в Стражица

В самия край на учебната година в ПГ по транспорт „Васил Друмев” в Стражица приключи работата по проекта, с който беше създаден прекрасен кът за четене и за осъвременяване на дейността на училищната библиотека. Проектът беше осъществен в рамките на националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, в модул „Библиотеките като образователна среда”. Защитената сума е 5100 лева, а сред учителите, които работят най-активно за осъществяване на идеята, са Ина Петкова и Елена Кръстева. Като ръководител с мениджърски усет за срочното изпълнение на проекта се изявява и директорката на професионалната гимназия инж. Росица Илиева.
В последните два учебни дни на учениците гостува Николай Христов, журналист, активен сътрудник и на в. „Борба”, автор на две поетични книжки. Той говори пред учениците за гражданската позиция на поета, писателя, журналиста, учителя, а и на всеки участник в обществения живот. Гостът подари на училищната библиотека своята книжка „Бяла надежда” и книги от личната си библиотека.

Група ученици и техни учителки гостуваха и на библиотеката при НЧ „Развитие 1895”, където библиотекарката Мария Тасева им разказа за ролята на обществените библиотеки в системата на образованието и правилата, по които работят библиотеките днес. На всички гостуващи ученици тя пожела да станат активни читатели на библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.