Светлана Лакова – кандидат за народен представител от „Лява алтернатива“: „Гласувайте така, че да спасите България!“

Тридесет години бях член на БСП. В онези трудни години младите хора не избираха старата и консервативна партия. Имаше дори и призиви за нейното закриване. Тогава мислех, че мога да вложа енергията, ентусиазма и идеите си и да се опитам да променя визията за БСП. Смятах, че тя може да бъде модерна и демократична партия. В последните години в БСП се развиха обезпокоителни процеси. Изгуби се плурализмът на мненията. Създадоха се двойни стандарти, разграничаващи драстично ръководството и членовете. Организациите по места започнаха да водят формален живот. Централното ръководството им обръщаше внимание само по време на избори. Постепенно се изгубиха ентусиазмът и вярата, че нещо може да се промени. Разбрах, че времето на идеите е отминало, а днес имената на политическите партии се използват като търговски марки, зад които няма идеи, а са останали само личните интереси. Задкулисно се договарят как да се облагодетелстват поединично за сметка на обикновените български граждани. Олигархията в партийните среди изгуби обратната връзката с хората.

Създаването на новата коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ възвърна надеждата в мен, че е възможна промяната. Жан Виденов се завърна в политиката в знак на протест срещу безчинствата, извършвани над българските граждани от управляващата партия, срещу обезличаването на родината ни, срещу безизходицата, в която е попаднала страната ни. Като съвременник на годините на прехода, познавам много от знаковите политици на БСП, но от всички най-много вярвам на Жан Виденов – той показа честността, морала и почтеността в политиката, в които вярвам и аз.

ОСЛАНЯМ СЕ НА ПРАКТИЧЕСКИЯ СИ ОПИТ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО. На българската култура разчитаме, за да се съхраним като българи. Ето защо за нейното развитие трябва да се отдели минимум един процент от брутния вътрешен продукт, а 10 на сто от приходите от хазарт да постъпват в специален фонд „Култура“, за да се гарантира опазването на нашето културно-историческо наследство. Нека си спомним, че имахме много добро българско кино, артисти, режисьори, силна творческа интелигенция. А именно културният продукт е този, който ще привлече интереса към исторически обекти, обичаи, да покаже характера на българина. Културният продукт може да бъде катализатор за развитието на туризма и икономиката. Приносът на културата към брутния вътрешен продукт и икономиката е косвен, но това не трябва да го прави подценяван от властимащите.

НЕОЛИБЕРАЛНИЯТ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ ДОВЕДЕ ДО ГОЛЕМИТЕ РАЗДЕЛЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО НИ НА МНОГО БЕДНИ И МНОГО БОГАТИ. Държавната администрация работи в интерес на богатите и точно оттам трябва да започнат промените. Нужно е да се смени моделът на управление. Да се наложат върховенството на държавността, на правилата и процедурите в защита на обикновения човек за достоен труд, достойно заплащане и достойни старини. Хората не се чувстват защитени и търсят възможност да оцелеят. Именно поради това съществува сивата икономика. Корупцията ще изчезне, когато се възстанови доверието към държавността и правосъдието.

Човек винаги може да бъде полезен и когато се посвети на каузи в полза на хората. Днес нашата кауза е България. Нашата кауза е бъдещето на децата ни и в паметта на поколенията българи, дали живота си, за да я има България. Нашата кауза е поколенията да знаят какво е родина и любов към отечеството, за да могат да го бранят. Нашата кауза е да съхраним мира на Балканите. Ако успеем да постигнем всичко това, значи много сме постигнали. Вярвам, че тези каузи имат последователи. Да, процесът е дълъг и продължителен, но истината е, че има смисъл да се работи за реализирането му.

На 11 юли бъдещето ви е във вашите ръце! С избора си осигурявате сигурност за децата си. Вашият пример ще бъде повод за подражание и достойно поведение за идните поколения. Вие ще покажете отговорност за живота си и че има смисъл и си заслужава да се живее в България. Отечеството ни е в очакване!

Гласувайте с номер 17 за „Ляв съюз за чиста и свята република“, защото ще работим за вас, с вас, за вашия по-добър живот!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.