Кметът на Обединение връчи наградата си от „Авлига пее” на читалище „Трезвеност” в Сухиндол

Кметът на Обединение Христо Ганев връчи наградата си от събора „Авлига пее” на смесения народен хор при читалище „Трезвеност” в Сухиндол, което единствено в страната носи това име

въпреки прочутите винарски традиции на общината. Певците са трогнали журито с песните си на тридневното надпяване в селото, което се проведе преди броени дни за 16-и път. Тази година на площада в селото имаше жива музика, която събра през почивните дни стотици местни жители и гости на събора. В надпяването участваха 60 състава и 34 индивидуални изпълнители от цялата страна. Най-възрастният участник бе на 90 г., а най-малкият на 6.

Авторитетното жури с председател проф. Тодор Киров даде приза за група „Авлига пее” на самодейците от Страхилово, а Кера Костова от същото село взе приза за индивидуален изпълнител. Наградата на кмета на общината Георги Чакъров отиде при изпълнители от Стражица. По време на събора бяха отбелязани и 120 г. от създаването на читалище „Мита Стойчева” в Обединение с изпълнения на гостите от състав „Огнени ритми” от Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.