Цветомир Енев – кандидат за народен представител от „Изправи се! Мутри вън!“: „Егоизмът в политиката трябва да даде крачка назад“

– Какво научихте от тази кампания, г-н Енев?

– Хората все още са уплашени, мръсните пари работят и все още не вярват, че могат да живеят по-добре и по-справедливо. Но от друга страна, точно преди година те не вярваха, че Борисов и шайката му могат да бъдат свалени от власт, а ето че стана така, че да можем да живеем по-добре. Нужна е воля и смелост. Колкото сме повече, толкова по-бързо ще успеем, оказа се, че българската поговорка не е вярна и „преклонената главица сабята я сече непрекъснато“, откъдето изводът е, че: „На мен ми харесва да ходя изправен и мутрите да са вън, на това уча и децата си“.

– Вие сте човек с финансова експертиза и сте бил както в администрацията, така и в бизнеса, за какво да разчитат на вас гражданите?

– Да, прав сте, знам как да търся мръсните пари, да атакувам нагласените поръчки и да упражнявам контрол. Половината от бедността ни се дължи на кражби, а другата половина на глупост и некомпетентност. Половината мафиоти в света са заловени от счетоводители и данъчни експерти, ако проследим пътя на парите, ще стигнем до всеки един от престъпниците. Парите винаги оставят следи.

– Бил сте и от страната на бизнеса?

– Това също много ми помогна, защото с очите си видях какво е нужно на предприятията, които честно се борят на пазара. Какво е нужно, за да се отворят още места и хората да получават по-високи заплати. Администрацията трябва да бъде съюзник, а не противник на хората, които пълнят хазната с данъци, иначе всички обещания за мед и масло остават празни приказки.

– Какво може да обещаете?

– Не обичам празни приказки, обичам да работя, когато съм свършил нещо полезно, сами ще го разберете. Аз кандидатствам за работа и за доверие пред гражданите на Великотърновска област. Ще имам постоянна приемна и дори да не съм в града, сигналите ще стигат до мен. Всяка седмица ще гледам да бъда в района си за директни срещи. Планът ни за развитие предвижда, от една страна, война с кражбите и корупцията, за да спасим нашите общи пари, а от друга – спешно възстановяване на икономиката, ударена и от ковид кризата, и от управлението на Борисов. Правосъдната реформа е само началото на този процес, но са важни и промените в данъчните закони, промяната на условията на българските и чуждите инвеститори. Не можем да си позволим да бъдем все още икономика на асфалта и стиропора. Време е да се окажем в ерата на високите технологии, за да използваме мозъците на България тук и да вдигнем икономиката на крака.

– Какво да очакваме в деня след изборите?

– Начало на разговори за кабинет, съставен от умни и смели хора, които са готови да жертват собствения си имидж в полза на реформите. Ще бъде трудно, няма да ни харесват, но трябва да се излезе от кризата. Очаквам политическите сили да проявят мъдрост и да пуснат мостове помежду си, а не да спорят за постове. Егоизмът в политиката трябва да даде крачка назад.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.