Остава слънчево и топло, валежи се очакват в сряда и четвъртък

През нощта ще има намалена видимост и ще се образуват повече ниски облаци. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20 гр. За В. Търново минимална температура около 17.

В петък сутринта на много места ще има намалена видимост и ще се образува ниска облачност, която с напредването на деня бързо ще се стопява. През деня времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще останат високи – между 30 и 33 гр., в Предбалкана отново с 2-3 градуса по-ниски. За В. Търново максималната температура ще е около 31. Атмосферното налягане следобед слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще останат без промяна.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.4 гр. през 1968 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.7 през 1912 г. Слънцето ще изгрее в 5 часа и 49 минути и ще залезе в 20 часа и 55 минути. Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 20 гр. Максималните температури ще са между 30 и 33. Атмосферното налягане ще се понижи. В понеделник в сутрешните часове ще има разкъсана средна и висока облачност, след това ще преобладава слънчево време, а в следобедните часове ще се образува мощна купеста облачност, от която валежи почти не се очакват. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна. Във вторник ще преобладава слънчево време със слаб южен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще достигнат 37-38 гр. В сряда и четвъртък до обед времето отново ще бъде слънчево. Следобед облачността ще се увеличава и се очаква да превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. Температурите през втория ден слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 24 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 16. В събота и неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури слабо ще се повишат. В понеделник над планините облачността ще е разкъсана и ще има превалявания от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14. Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от юг. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 28 гр., а на 2000 м – около 22. В четвъртък се очаква заоблачаване и краткотрайни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще се усили. Температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *