Това са най-мръсните места и предмети у дома

Проучване показа кои са десетте най- мръсни места във всеки дом. Някои са близко до ума, но други наистина ще ви изненадат и ще ви накарат да посегнете към препаратите за чистене! Учените съветват да използвате 10-процентов разтвор на вода и оцет, за да унищожите най-вредните бактерии. Хем чисто, хем екологично и евтино!

1. Ваната

Много добре знаете, че все отлагате да я почистите. Не е приятно, но е много нужно! Ползваме душа и ваната, за да махнем мръсотията, която събираме всеки ден. Но не всичко изтича по канала! Влагата и топлината помагат на болестотворните бактерии да основават цели колонии, които процъфняват в „храма на чистотата”. Всъщност ваната и душът са по-мръсни дори от тоалетната!

2. Кухненската мивка

Знаем колко отпадъци текат в нея и я чистим редовно. Тогава откъде идва тази миризма? Просто в канала се събират неща, за които по-добре да не ви разказваме. Оцетът и содата за хляб помагат в прочистването на тази клоака.

3. Телефонът

Използваме го всеки ден. Може би го избърсвате в тениската си от време на време, за да махнете отпечатъците, но чистили ли сте го някога истински? За него се закачат какви ли не бактерии, които отиват после право в устата ви. Добавете грима, кремовете и афтършейва, които гният по екрана му и веднага ще посегнете към шишенцето с медицински спирт!

4. Четката за зъби

Е, това вече е гадно! Пъхаме в устата си едно от най-мръсните неща вкъщи, при това поне веднъж дневно! Сред космите на четката се събират бактериите от устата ни и онези от околната среда и процъфтяват. Почистете я с коктейл от спирт, вода и лек препарат за миене на чинии. Лекарите съветват и да миете ръцете си, преди да си изчистите зъбите с нея. И я сменяйте поне веднъж на три месеца!

5. Дистанционното

Не можем да живеем без него, но трябва и да се грижим за тази бактериална бомба! Забърсвайте го с памуче, потопено в медицински спирт.

6. Компютърната клавиатура и мишка

Прах, трохи, мазнина от пръстите и какво ли още не стои с месеци под клавишите. Под пръстите ви мърда цяла колония от бактерии. Чистете с компресиран въздух и си мийте ръцете след работа на компютъра – наистина не искате това да влиза в устата ви!

7. Дъската за рязане

Щом види бактерии и мръсотия, тя се превръща в истинска попивателна гъба. Мийте я всеки ден с препарат за чинии и оцетен разтвор.

8. Местата зад електрониката

Далеч от очите, далеч от ума – това са най-често пропусканите при чистене места. Преместете телевизора или печката и ще видите за какво става дума!

9. Горната част на хладилника

Още едно място, което почти никога не се сещаме да почистим. То събира всичката мръсотия у дома.

10. Дръжките на вратите

Вероятно последното, което ще избършете грижовно. А всъщност е най-необходимо да чистите именно там, защото при всяко отваряне на вратата по дланите ви полепват неописуеми неща. Идеалното средство за почистване на дръжките са антибактериалните мокри кърпички.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.