В Горна Оряховица искат чиста вода, чист въздух и условия за бизнес

Приключи серията анкети на „Изправи се! Мутри вън!“ за проблемите на големите общини във Великотърновска област. Последните резултати са от анкетата за Горна Оряховица.

Тя ясно показва, че най-висок резултат на недоволство е съсредоточен в качеството на извършените ремонтни дейности и нивото на корупцията, която се извършва и е в пречка за развитието на бизнеса в района.

На практика изравненият резултат показва и тясната връзка между двете явления, които се превръщат в общ проблем за гражданите. Качеството на ВиК мрежата бе индентифициран като проблем и в по-малки общини и показва тенденция за абсолютна безтопанственост към това национално богадство.

Качеството на въздуха в гр. Горна Оряховица тревожи над 1/3 от жителите. „Въздух, вода , асфалт – как да живеят хората номално при тези условия“ – възкликна Цветомир Енев след като прегледа първичните данни от изследването.

„Най-голямата гордост на Борисов за цялата страна беше инфраструктурата, а днес се оказва, че този Омуртаг на съвремието ни се е провалил най-тежко точно в този сектор“ – каза Арман Бабикян, водачът на листата с № 8. „В нормания свят от инфраструктура се разбира не само шосета и тръби, а и оптични кабели и широколентов интернет, газоснабдяване, модерна електропреносна мрежа и т.н.

Ние все още се борим с елементарни технически решения, които да задоволят елементарните нужди на хората“ – заключиха от екипа на „Изправи се! Мутри вън!“. България лесно може да стане модерна страна, ако се краде по-малко и се управлява умно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *