Кандидатите от коалиция ГЕРБ – СДС: „Модерна болница, безплатно саниране и завършването на АМ „Хемус“ са приоритетите за развитие на региона“

Довършването на магистрала „Хемус“, изграждането на Южния вход на старата столица и модерното логистично съоръжение за комбиниран транспорт в Горна Оряховица са от съществена необходимост за развитието на региона и част от основните цели, за които ще работят кандидатите на коалиция ГЕРБ – СДС за 46-ото народно събрание.

Мотото на кампанията за 46-ото народно събрание е „Ред в хаоса“. Именно редът за изпълнение на обществените очаквания е водещ при избора на целите в програмата на ГЕРБ. За водача на листата д-р Костадин Ангелов, за да се осъществят успешните политики, хората на първо място трябва да бъдат здрави. „Важно е ваксинационната кампания да набере отново темпото, което в момента е загубено“, категоричен е проф. Ангелов. По думите му кампанията буксува и дори е спряна, а това неминуемо ще доведе до четвърта вълна на COVID-19 през есента.

Много важно е хората в отдалечените места да имат достъп до качествено здравеопазване. Според проф. Ангелов това ще стане със създаването на над 30 мобилни медицински екипа с възможности за телемедицина, които ще достигат до всяко населено място, където липсва лекар.

„Това е начин медицината да стига до всеки, който има нужда. Проектът ще стъпи върху опита на мобилните ваксинационни екипи, които обхванаха труднодостъпни и отдалечени райони преди няколко месеца“, каза още здравният министър от кабинета „Борисов“.

Според Ангелов за реализацията на този проект за оборудване с диагностична техника и стартиране на пилотния вариант в рамките на една година ще са необходими около 30 милиона лева целеви средства, осигурени от държавния бюджет. Предвижда се проектът да бъде разширен със зъболекарски мобилни кабинети и подвижни аптеки.

Превръщането на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в модерна болница от типа на университетските и обновяването на Белодробната клиника „Д-р Трейман“ са от особено важно значение за Велико Търново и целия регион в сферата на здравеопазването, посочи водачът на листата на коалиция ГЕРБ – СДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.