Около 400 000 лв. струва преместването на Отделението по ортопедия от Стара в Нова болница

ПОМЕЩЕНИЯТА НА БИВШЕТО ВТОРО ХИРУРГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ ЩЕ ПРИЕМАТ ЗВЕНОТО ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ, което през цялото си съществуване се е намирало в База II на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. За целта вече е обявена поръчка за фирма изпълнител на мащабното обновяване на структурата в Нова болница. Инвестицията е в размер на около 400 000 лв. с ДДС.

Заложени са дейности по премахване на старите врати, дограми, осветителни тела, облицовки и т.н. В болничната инфраструктура ще се отстраняват преградни неносещи стени, теракотни плочки, санитарно оборудване и компрометирана циментова замазка. Ще бъде модернизирано с боядисване, специална изолация, антибактериален под и т.н. Във всички стаи ще има ново обзавеждане и оборудване. Ще се постави иновативна повиквателна инсталация, посредством която хоспитализираните ще могат да се свързват директно с медицинската сестра в сестринския пункт, както и индикаторна лампа за коридора, която ще свети в зелено при повик на пациентите.

Крайният срок за кандидатстване по обществената поръчка е 22 юли.

Междувременно стана ясно, че е спряно финансирането за довършването на новия болничен корпус, който следва да приеме отделенията от Стара болница. По думите на изпълнителния директор д-р Стефан Филев служебното правителство е замразило отпуснатите от здравното министерство 840 хиляди лева за оборудване на крилото на сградата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *