Оборудват фитнес за школата на „Етър ВТ, канят шампион за кондиционен треньор

На нов фитнес вече могат да се радват младите футболисти от детско-юношеската школа на „Етър ВТ”. Той се намира в Спортното училище и тепърва ще бъде доокомплектован, като в момента има успоредка, лежанка, гладиатор, скрипец и могат да се правят 10-15 базови упражнения.

„Всяка една школа в България, която държи на името си, би трябвало да разполага с кондиционен треньор, с фитнес. Редно бе и ние да тръгнем във вярната посока. Започваме да оборудваме фитнеса, закупихме вече 5-6 уреда, тепърва ще допълним още няколко, за да можем да ги използваме пълноценно.

Опитваме се да подобрим условията и за възстановяване за дублиращия отбор и тима в група U17, осигурили сме ледогенератор. Най-вероятно от септември в школата ще работи и кондиционен треньор, което ще вдигне още повече нивото на физическата подготовка на подрастващите. Той ще контролира и работата във фитнеса”, коментира директорът на ДЮШ на „Етър ВТ” Стефан Ангелов. По всяка вероятност това ще бъде лекоатлетът Стоян Владков, който е сред най- добрите у нас в средните и дългите бягания.

Всеки един от мачовете на дублиращия отбор на „Етър” ще бъде наблюдаван от някой от треньорите на мъжкия отбор, за да има постоянен поглед върху развитието им.

„Школата ни е приоритет, обръщаме й сериозно внимание. Искаме да се подобрят условията за децата, за да могат да се развиват и да получават равен шанс с топ отборите у нас. Благодаря на Стефан Ангелов, че се е ангажирал с това и постоянно предлага нови идеи и подобрения, които могат да допринесат за развитието на децата. Ще продължаваме да работим в тази посока”, увери председателят на Управителния съвет на клуба Деян Куздов.

„Етър ВТ” е отворен за всеки, които иска да помогне на школата, независимо дали финансово или материално, обявиха от клуба, като припомниха, че средствата за школата постъпват по отделна сметка и са насочени само за подрастващите футболисти на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.