С 1.4 млн. лева правят път от центъра към два нови квартала на В. Търново

Живущите в района бяха запознати с проекта за ремонта от арх. Драгомир Йосифов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов

 

Краят на октомври 2021 г. е реалният срок, в който може да започне изграждането на улица „Козлодуй“ във Велико Търново. В сряда вечер общински съветници дойдоха на място, за да запознаят живущите с един от най-важните общински проекти. Средствата вече са осигурени, след като в края на 2020 година правителството на Бойко Борисов отпусна необходимата инвестиция от 1,4 млн. лева за отсечката. Новият път опасва парк „Дружба“, като край него вече живеят повече от 500 семейства. От 10 години насам се говори за необходимостта от строителството на инфраструктурата, но различни фактори спираха реализацията – вдигането на нови жилищни кооперации в района и липсата на сериозен финансов ресурс. През годините живущите непрестанно се оплакваха от липсата на улица, газене в калта при всеки дъжд, трошене на автомобили и недостиг на паркоместа.

Арх. Драгомир Йосифов и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов обясниха на засегнатите от проблема подробно какво включва проектът за ремонта и какви процедури следват до започването му.

Жителите зададоха конкретни въпроси и получиха конкретни отговори – ще се смени цялата ВиК мрежа (водопровод и канализация/, ще се изгради трасе с широчина близо 8 метра, а по цялата дължина на улица „Козлодуй“ ще бъдат оформени паркоместа. Ново осветление, тротоари и повдигнати пешеходни пътеки също са сред проектните дейности.

Проектът за улица „Козлодуй“ е на финален етап от необходимите съгласувания, в рамките на няколко седмици се очаква разрешението за строеж, което ще отвори пътя и към изпълнение на строително-монтажните работи.

Живущите останаха доволни от срещата и бяха уверени, че няма причина важният за над 500 домакинства проект да не започне.

Дияна ГАНЕВА

4 thoughts on “С 1.4 млн. лева правят път от центъра към два нови квартала на В. Търново

 • 09.07.2021 в 9:15
  Permalink

  Много интересно. Дали е случайно, че тази среща се провежда точно преди изборите?! Естествено съвсем случайно в статията се споменава от чие правителство са отпуснати средствата:))

  Отговор
  • 09.07.2021 в 13:20
   Permalink

   Нищо не е случайно. Както не е случайно, че за тази улица се пише навсякъде как не била направена точно преди изборите. В същото време, тези които са си купили жилища там(не преди изборите) много добре е трябвали да помислят тогава какво и къде си купуват и има ли изградена инфраструктура до техния имот. И не на последно място – има ли отпуснати пари? Има. И защо да не пише кое правителство ги е отпуснало? Нека се знае, а ще чакаме да видим какво ще отпусне следващото…

   Отговор
   • 10.07.2021 в 23:12
    Permalink

    С ул. Народни Будители какво става, кмете?

  • 09.07.2021 в 15:23
   Permalink

   Естествено, че не! Това е изтъркан номер на Панов и дружината простаци от герб – като наближат избори, вадят плановете за нови улици и почват обществени обсъждания по транспортната схема на града. Ама вече никой не вярва, Мутрьо от Банкя и сие си заминават…за щастие!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *