Ваксинираните срещу Ковид-19 не се нуждаят от предпазни мерки в хотелите

Ваксинираните с две дози срещу новия коронавирус не трябва да взимат специални предпазни мерки, когато се настаняват в хотел, предаде Асошиейтед прес, като цитира препоръка на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията.
Експертите смятат, че рискът от заразяване с Ковид-19 при тези хора е нисък. Те могат да възобновят напълно дейностите си на открито и на закрито, като не е необходимо да носят маска или пък да спазват физическа дистанция.
От американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията обаче изрично предупреждават, че при здравословни проблеми е необходима консултация с лекар и евентуално продължаване на предпазните мерки.
„Хотелите са безопасни, но смятам, че има индивидуални личностни фактори, които могат да се отразят по един или друг начин“, казва д-р Соня Ганди от болницата „Сидърс-Синай Марина дел рей“ в Лос Анджелис.
Тя съветва преди тръгване да се провери нивото на заразени и ваксинирани лица в населеното място, което ще бъде посетено.
Повечето хотелски вериги в САЩ взеха мерки по време на пандемията за намаляване на риска от разпространение на инфекция, като те продължават да са в сила.
Много хотели предлагат безконтактна регистрация и предварително опаковани закуски вместо традиционните открити барове. Част от тях обновиха климатичните си инсталации и поставиха устройства за пречистване на въздуха в стаите за гости.
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.