Дете е със сериозни изгаряния – паднало в казан, в който се варели буркани със зимнина

7-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ Е СЪС СЕРИОЗНИ ИЗГАРЯНИЯ ПО ТЯЛОТО, СЛЕД КАТО ПАДНАЛО В КАЗАН с вряла вода, в който приготвяли буркани със зимнина, научи „Борба“. Абсурдният случай е от четвъртък вечерта в община Полски Тръмбеш. Детето е от София, но било на гости на роднини, а в злополучната вечер семейството го оставило без надзор.

До дома на фамилията пристига линейка, която транспортира малката пациентка до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Дежурният екип в Спешно отделение констатира, че момиченцето е с втора и трета степен изгаряния в областта на седалището, гениталиите и бедрата, както и около 20 процента изгаряния по дланите. По време на прегледа е било в травматичен шок, а след консултация с хирург веднага е взето решение да бъде преведено в клиника по изгаряния. Още същата вечер реанимобил на Центъра за спешна помощ във Велико Търново го транспортира до УМБАЛ „Н. И. Пирогов“, където ще остане за лечение поне 5 дни.

Медиците са категорични, че в последните седмици има ръст на инцидентите с деца. При повечето случаи придружители на малчуганите са техните баби и дядовци.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Дете е със сериозни изгаряния – паднало в казан, в който се варели буркани със зимнина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *