Димитър Николов- отново размества листата с преференции

Човекът на СДС в листата на „ГЕРБ- СДС“ отново е шампион по преференции извън резултатите на водачите и пренарежда местата, като това му гарантира и място в парламента. Заради личен резултат от близо 1600 гласа Николов задминава втория Венцислав Спирдонов. По правило ако преференциите са над 7 на сто от общия вот на съответната формация получилият ги измества останалите. С малко над 1000 преференции листата на БСП размества и шестия в нея – Румен Павлов- Пантерата. Мястото му в парламента обаче остава дискусионно , заради изключително ниския резултат на формацията му в региона, което не осигурява втори мандат засега.

По правило всички гласове без преференции се приписват на водачите на листи. Проф.Андрей Чорбанов, който е водач на „Има такъв народ“ е първенец с 3493 преференции за Великотърновска област Вторият в листата на ИТН адвокат Момчил Иванов е спечелил 779 преференции, а третият-Христо Дочев-483 гласа.

На второ място по брой гласове е водачът на листата на БСП Явор Божанков като за него са гласували 2504 избиратели. За водача на коалиция ГЕРБ-СДС проф.Костадин Ангелов са гласували 2105 души и той е на трето място по брой преференции в региона. Първият в листата на „Да България“ Калоян Янков има 985 гласа. За водача на „Изправи се! Мутри вън!“ Арман Бабикян са гласували 540 човека, а за Мастън Мастънов от ДПС- 123 души. На лидера и водач на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов доверие са засвидетелствали едва 27 гласоподаватели.

 

One thought on “Димитър Николов- отново размества листата с преференции

  • 12.07.2021 в 19:30
    Permalink

    Хубавото е, че Венцислав Спиридонов няма да види Парламент и този път. И дано най накрая да си направят ГЕРБ В.Търново равносметка, че никой не го харесва и по нечестен начин е Председател на ОС.ГЕРБ В.Търново и най вече кмета Панов трупат негативи тикайки, където не му е мястото това недорасло в пряк и преносен смисъл момченце

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.