Горнооряховски ас на бойните спортове с Европейски пояс на международната галавечер SENSHI 9

Горнооряховчанинът Николай Йоргов постигна поредния си голям успех. Той спечели Европейски пояс от първото по рода си Европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU). Двубоят му бе част от международната бойна галавечер SENSHI 9, проведена в препълнения от публика амфитеатър на черноморския курорт „Камчия“.

Бойното шоу започна с 6 финала от Европейското първенство, като трети поред беше мачът на многократния републикански шампион по карате киокушин и медалист от световни и европейски киокушин и муай-тай първенства Николай Йоргов. Той надви Руслан Насибулин от Беларус в категория до 80 килограма по правилата KWU Senshi след изиграването на пълните три рунда от първенството.

Съперникът му получи специалната награда „Боен дух“ в турнира за цялостно представяне по време на тридневното първенство.

Николай Йоргов е от Горна Оряховица, където през 2010 г. завърши Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Проф. М. Ломоносов“. След това кандидатства и бе приет за студент в София. С киокушин карате се занимава под ръководството на семпай Самир Мутишев първо в родния си град, а след това и във В. Търново.

Той е сребърен медалист от Световното първенство по муай-тай WMF (2019 г.) и от Световното първенство по карате киокушин KWU (2013 г.). Освен многократен републикански първенец Йоргов е и шампион на Япония по киокушин карате през 2010 г. и втори от шампионата по шинкен шобу през 2012 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *