Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Тържествено беше открит 44-тият международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

В тазгодишното издание на форума се включват 70 участници от 22 държави от 2 континента (Европа и Азия). Ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов приветства участниците и откри престижния форум. Семинарът е организиран от Великотърновския университет с подкрепата на Министерството на образованието и науката на Република България и със съдействието на Община Велико Търново. Неговата основна цел е да утвърждава българистиката в чужбина чрез учебни, изследователски, приложни и издателски програми. Със своята дейност Международният летен семинар по български език и култура е част от модерния облик на ВТУ и на Велико Търново – старата столица на България, традиционно средище на общославянската духовност и на православието.

3 thoughts on “Тържествено беше открит 44-тият международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

 • 13.07.2021 в 12:03
  Permalink

  Браво, а кога ще уважите завършилите 2019г. студенти както си му е реда, макар и късно считаме, че сме заслужили да отбележите завършването ни.

  Отговор
 • 13.07.2021 в 14:34
  Permalink

  Ректора Бонджолов, роден в с.Попица (Врачанско), да обясни какво прави като директор на Летния семинар. Самоназначил се, за да си пише бонус от 20 000 лв. Заради такива самоназначения без одобрението на Общото събрание на ВУЗА, беше глобен и наказан Ректора на Благоевградския университет. Очевидно Търновските ректори-милионери гледат на ВТУ като на бащиния.

  Отговор
 • 15.07.2021 в 11:28
  Permalink

  Прилича на украйнски кукурузник.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *