Ето кои са новите депутати от Великотърновска област

„ИМА ТАКЪВ НАРОД“, КОИТО СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, имат три депутатски места, сочат данни от окончателното преразпределение на мандатите. От ГЕРБ и „БСП за България“ разпределят по два мандата, а последният от общо 8 е за „Демократична България“. ДПС остава без народен представител от старата столица, за разлика от вота през април. Двама от кандидатите влизат в парламента благодарение на голям брой лични преференции. Третият при ГЕРБ Димитър Николов получи 1839 преференциални вота, а шестият при БСП – Румен Павлов, мина втори с 1393 преференции. Любопитен детайл е, че ако Павлов положи клетва в парламента и се откаже от кметското си място в община Стражица, там предстоят извънредни местни избори.

ВОДАЧЪТ НА ЛИСТАТА НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ИМУНОЛОГЪТ ПРОФ. Д-Р АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ Е ПЪРВИЯТ ОТ ТРИМАТА МЕСТНИ ДЕПУТАТИ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ, но той е избран и за депутат от София и е предпочел да влезе оттам, разбра „Борба“. Заедно с него в парламента за втори път влиза адв. д-р Момчил Иванов. Той е на 45 години, семеен, с две деца. Магистър по история, доктор по право. Адвокат управляващ съдружник в адвокатско дружество. дългогодишен преподавател към Юридическия факултет на ВТУ, специалист по търговско право и европейско дружествено право и с опит в сферата на защита на конкуренцията. Клетва ще полага и юристът Христо Дочев. Той е на 41 години, доктор по конституционно право, магистър по право на ЕС. Главен асистент в Медицински университет Плевен, адвокат. В периода 2011 – 2015 г. е експерт управление на държавната собственост в отдел „Финансово управление и контрол“ в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов. Третият народен представител на формацията след отказа на Чорбанов е Силвия Николова – на 38 години, семейна, магистър по политология. Старши специалист координатор на обществени поръчки към Община Полски Тръмбеш.

Депутатите на ГЕРБ от региона са проф. д-р Костадин Ангелов, който е и водач на листата, както и шампионът по преференции на този вот Димитър Николов. Ако проф. Ангелов предпочете да влезе от Варна, където също е водач на листа, то в парламента ще влезе председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. В случай че и той се откаже, мястото му ще заеме бившият депутат Станислав Стоянов.

ЯВОР БОЖАНКОВ И РУМЕН ПАВЛОВ СА ДВАМАТА ОТ ЛИСТАТА НА БСП, КОИТО СА ИЗБРАНИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. Единствената въпросителна е дали кметът на община Стражица няма да се откаже от депутатското си място, което ще заеме втората в листата д-р Анета Маноилова. До последно при социалистите вторият мандат не бе сигурен, но фактът, че имат оттук един от най-добрите резултати в страната, им го гарантира. От „Демократична България“ за втори път клетва в парламента ще положи адв. Калоян Янков.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *