„Има такъв народ“ печели три мандата във Великотърновска област, по два вземат ГЕРБ и БСП, с един е „Демократична България“

„Има такъв народ” взема три мандата във Великотърновски избирателен район. По двама депутати имат ГЕРБ-СДС и БСП, последният осми мандат от областта е за „Демократична България”.
Разпределението на мандатите дава 65 за „Има такъв народ”, 63 за ГЕРБ-СДС, 36 за БСП, 34 за „Демократична България”, 29 за ДПС и 13 за „Изправи се! Мутри вън!”.
За Великотърновски избирателен район това означава мандати за четири партии и коалиции. Без представител от IV МИР остават ДПС и „Изправи се! Мутри вън”.
Кои точно ще са представителите на областта в 46-я Парламент не е съвсем сигурно. Водачите на двете водещи сили трябва да обявят откъде влизат. Проф. Андрей Чорбанов от партията на Слави Трифонов през април предпочете да влезе в парламента от София и ако потвърди отново този избор ще освободи място на четвъртата в листата на „Има такъв народ” Силвия Николова. Сигурните от тази тройка са Момчил Иванов и Христо Дочев, които бяха депутати и в 45-то Народно събрание.
Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Проф. Костадин Ангелов пък миналия избра да е депутат от Велико Търново, а не от Варна, където също води листа на ГЕРБ-СДС. Ако този път промени избора си, ще освободи място за председателя на ОбС – Велико Търново Венцислав Спирдонов. Сигурният депутат в този момент е горнооряховчанинът Димитър Николов.
Останалите депутати са– Явор Божанков и Румен Павлов от БСП и Калоян Янков от „Демократична България”.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.