Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Продължават слънчевите и горещи дни, валежи се очакват в понеделник и вторник

През нощта ще бъде ясно със слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 19 и 22 гр. За В. Търново минимална температура около 19.

В петък времето ще остане слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 35 и 37 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 35. Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива, около обяд намаляваща до слънчево. В западните части на планините следобед и вечерта се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 27 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 19.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.8 гр. през 2011 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.9 през 1993 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 55 минути и ще залезе в 20 часа и 51 минути. Фаза на Луната: шест дена след новолуние.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до обед слаб, а следобед умерен вятър от североизток-изток. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21 гр. Максималните температури ще останат почти без промяна. Атмосферното налягане също ще остане без промяна.

В понеделник през деня времето ще остане предимно слънчево. В късния следобед и вечерта ще се заоблачи и на много места вечерта и през нощта срещу вторник ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър. Минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр. Максималните температури ще са между 32 и 35. Във вторник до обед ще преобладава слънчево време. Следобед ще се заоблачи и се очакват валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. На места валежите вечерта и през нощта временно ще са интензивни. Ще духа умерен, временно силен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще останат почти без промяна, но максималните ще се понижат и ще бъдат между 29 и 32 гр. В сряда до обяд времето ще остане облачно, но следобед облаците ще намаляват и вечерта ще се изясни. Ще духа умерен вятър от североизток. Минималните температури ще останат между 18 и 20 гр., а максималните чувствително ще се понижат и ще са между 25 и 28. В четвъртък ни очаква време с променлива облачност и умерен вятър от североизток. Минималните температури слабо ще се понижат, а максималните ще започнат да се повишават.

Над западните и централни части на Стара планина в петък облачността ще е променлива, около обед намаляваща до слънчево. В западните части на планините следобед и вечерта се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 27 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 19. В събота ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще останат почти без промяна.

В неделя и понеделник облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. В западния дял се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток. Температурите няма да се променят съществено. От вторник до края на периода над планините ще преобладава облачно време. Следобед ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще остане умерен, но ще се преориентира от северозапад. Температурите ще се понижат и максималните на 1200 м ще бъдат около 22-23 гр., а на 2000 м – около 14-15.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *