Четири ученички от СУ „Емилиян Станев“ приключиха двуседмичен стаж в Университетското издателство на ВТУ

От 1 до 14 юли 2021 г. в Университетското издателство на ВТУ проведоха своя стаж четири ученички от СУ „Емилиян Станев“, паралелка „Графичен дизайн“. Договорът за обучение е дългосрочен и е подписан от директорката на училището д-р Кина Котларска и ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов.

Ръководители на стажа от страна на училището бяха заместник-директорката Анна Павлова и преподавателят по графичен дизайн Венцислав Цонев. Наставник на Мая, Вики, Лили и Рали по време на стажа беше Петя Калушкова, графичен дизайнер в Университетското издателство, която е бивш възпитаник на СУ „Емилиян Станев“. Момичетата се запознаха подробно с работните процеси в издателството и в полиграфичната база и получиха по две задания, които трябваше да изпълнят до края на стажа – дизайн на корица за книга и проект за лого на фирма.

Особено интересно и полезно за четирите момичета беше двудневното им посещение във Факултета по изобразително изкуство по покана на декана доц. д-р Светослав Косев. Те присъстваха на защитите на дипломните проекти на студентите от катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации“ и се запознаха подробно с предлаганите специалности и възможностите за обучение във факултета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *