Спукана гума не спря Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, спечелиха категорично рали „Твърдица 2021“

Шампионите на България на рали Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечелиха рали „Твърдица“ 2021, въпреки че завършиха първия ден на втора позиция. Екипажът на „Мегапорт рейсинг“ изостана на 22,5 секунди зад Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Великотърновският пилот записа две етапни победи от трите отсечки в петък, но още в първата и най-дълга СЕ1 „Твърдица“ (15,95 км) спука гума и се наложи да кара половината от трасето с по-ниско темпо, изоставайки на 28 секунди. След това в СЕ2 „Мегапорт“ и суперспециалната отсечка СЕ3 „Тодор Славов“ Ангелов и Гаджев записаха етапни победи, съкращавайки изоставането си от лидерите.

В събота тандемът от старата столица продължи силното си представяне и натрупа преднина от 2,13 минути пред вторите в крайното класиране Георги Василев и

Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 3,08 мин останаха Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В първия етап в събота „Чумерна 1“ Ангелов и Гаджев стопиха преднината от вчера ва Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8,6 секунди до 13,9 сек. В следващия етап „Предела 1“,  с дължина 18,57 км, екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ взе 21,8 сек на лидерите и поведе със 7,9 сек. На второто минаване на „Чумерна“ Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта заради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

„Доволен съм от победата тук, защото не сме правили специална подготовка за рали „Твърдица“. Неприятно ни изненада спуканата гума вчера, заради която карахме половин отсечка. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния етап вчера /петък/, заради многото публика пързаляхме повече, въпреки че съм привърженик на по-чистото каране. Но не успях да се стърпя и пързалях повече. В първия етап днес „Чумерна 1“ карахме с много силно темпо и очаквахме по-малка преднина, но след това знаех, че на спускането на „Предела 1“ ще сме по-бързи. В началото на отсечката влязох по-вътре в бавен завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време очаквах да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В следващите два етапа карахме за удоволствие и за публиката без напрежение“, коментира Миро Ангелов след финала.

Следващото състезание от шампионата е рали „Сърбия“ на 25 и 26 септември, а сезонът завършва в Шумен с рали „Стари столици“ на 9 и 10 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.