Тържествено връчиха дипломите на юристите от випуск 2020 и випуск 2021 във ВТУ

В ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ на тържествена церемония връчиха дипломите на абсолвентите от випуск 2020 и випуск 2021 на Юридическия факултет. Дипломи за завършено висше образование получиха 80 абсолвенти, а с грамоти бяха отличени 19 от тях.

Церемонията откри проф. д.ю.н. Георги Митов, декан на Юридическия факултет, а приветствие към новите висшисти отправи ректорът д-р Христо Бонджолов.

„Уважаеми абсолвенти, уважаеми колеги, уважаеми гости, родители и приятели, днес е един хубав ден за всички, които ще получат своите дипломи и своя хубав старт в живота. Ден, изпълнен с много надежди, но трябва да знаете, че всяко следващо стъпало започва с благодарност към тези, които са ви помогнали – вашите родители. Ще ви помоля да ги аплодирате. За всеки от вас ще съдят по делата му – когато направите нещо добро, ще кажат, че го прави човек, който е завършил Великотърновския университет, когато направите нещо лошо, ще кажат същото. Университетът ще бъде зад вас, така както беше през тази страшна година и пандемията, през която преминахме. Бъдете горди и казвайте, че сте завършили Великотърновския университет! Пазете правото и бъдете на страната на справедливостта. На добър час!“, каза в приветствието към абсолвентите проф. Бонджолов.

Гости на тържествената церемония бяха проф. д. н. Борис Велчев, председател на Конституционния съд на Република България, Веселин Тодоров, изпълнителен директор на издателство „Сиела“, и представители на държавни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *