„Бон-Бон“ представят своя мюзикъл „Пепеляшка“ под открито небе на Царевец

Спектакълът е второто заглавие от „Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“

На 23 юли от 21,00 ч. „Бон-Бон мюзик“ ще представи мюзикъла „Пепеляшка“ на крепостта Царевец във Велико Търново. Любимата на малки и големи приказка за Пепеляшка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и цветен начин.

Спектакълът е второто заглавие от „Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“ и новата програма на летния фестивал, насочена към детската и младежка аудитория.

В „Пепеляшка“ колоритният режисьорът Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител. Музиката е на Борислава Танева, с която „Бон-Бон“ работи от създаването си, аранжирана и оркестрирана от Румен Бояджиев-син и програмирана от Виктор Стоянов, украсена от богатите вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева от LaTiDA records. Текстовете са на Цветомира Цонева.

Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова от танцово студио „Пумпал“, а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова.

Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet, Зара Кушева – виолончело, и Сара Чакърова – ударни.

„Бон-Бон“ е създадена през 1995 г. от Рози Караславова. Групата набира бързо популярност и оттогава е неизменно сред любимите детски групи у нас. „Бонбоните“ са символ на качество, стил и талант. Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, „Бон-Бон“ гледат уверено към бъдещето, защото хубавата музика никога няма да изчезне.

Новата фестивална програма „Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“ стартира на 5 юли с грандиозния успех на Детска балетна школа „Класика“ при НЧ „Надежда-1869“, която представи на Царевец балета „Лешникотрошачката“. От 21 до 23 август във Велико Търново ще е първият международен майсторски клас по оперно пеене на световната прима Красимира Стоянова. Заключителният концерт на младите дарования ще бъде на 23 август в голямата зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.

Билети за спектакъла „Пепеляшка“ се предлагат в мрежата на www.eventim.bg и туристическите информационни центрове на ул. „Христо Ботев“ N 5 и пл. „Цар Асен I“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.