Мартин Кънчев донесе бронз на ШК „Етър“ от Държавните първенства по ускорен шах

След титлите на блиц, извоювани на Държавните първенства в Асеновград от Стефани Бижева и Никола Великов, бронз на ШК „Етър“ донесе 12-годишният Мартин Кънчев. Възпитаникът на треньорката Светла Йорданова се класира трети на ускорен шахмат. Без загуба, Мартин бе в борбата за титлата почти до края, но 4 победи и 3 ремита се оказаха достатъчни за бронзово отличие. Братята Стилиан и Кристиан Ангелови останаха съответно на пето и десето място при 16-годишните юноши, Никола Великов е шести при 14-годишните, Стефани Бижева е пета при 12-годишните момичета.

„Всички те бяха в борбата за медалите до последната партия, но за съжаление, малко не достигна. Турнирите се проведоха в 7 кръга на контрола. 15 минути плюс 10 секунди на ход. В последния кръг четирима наши състезатели имаха шансове за медал при победа, но само при Мартин се получи. Стефани Бижева раздели 3 – 5-о място до 12 години момичета. Стилиан Ангелов изпусна чиста победа на 1 маса в 7-мия кръг, с което щеше да е втори. Никола Великов също предпочете да играе за победа в равна позиция и рискува, но загуби, което го класира на 6-о място.

Много съм доволна от играта на нашите състезатели, от тяхната борбеност и постигнатите резултати дотук. Целият отбор постига призови класирания в шестицата в отделните групи, спечелихме 3 медала, сред които 2 титли от бързите контроли, изпуснахме още няколко. Надявам се да реализират потенциала си на класическия шах“, коментира треньорката Светла Йорданова.

Първенствата по класически шахмат в Асеновград продължават до 23 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.