С топки като в испанската „Ла Лига“ ще се играят мачовете в Северозападната Трета лига

С топки  „Пума”, с които се играе в испанската Ла Лига, ще се играят мачовете от първенството на Северозападната Трета лига. Това стана ясно по- рано днес, по време на тегленето на жребия за новия шампионат. На традиционната предсезонна среща председателят на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, информира ръководителите на клубовете, че по инициатива на президента на БФС- Борислав Михайлов отборите получават по 10 топки “Пума”, с които се играе в испанската Ла Лига, и по още 10 топки “Селект” за тренировки.

Топки имаше и за дублиращите тимове на „Етър ВТ” и „Ботев” (Враца), независимо че за клубовете от професионалния футбол БФС също осигурява топки.

„Всяка помощ е добре дошла, защото живеем в трудни времена, благодарим на футболния съюз. Не сме още запознати с нивото в Трета лига, смятахме, че има голяма разлика с Втора лига, но се оказва, че не е чак толкова голяма. Очаквам хубаво първенство. „Локомотив” (Г. Оряховица) ще играе добър футбол, с приличен отбор. Ще използвам клишето „мач за мач”, но ако постигнем нещо повече от добро представяне, няма да се откажем. Целта пред „Локомотив” обаче е стабилизиране – финансово и организационно”, коментира представителят на горнооряховския клуб Мирослав Гавазов.

„Направихме сериозна селекция за новото първенство, няма да има нищо общо в миналия сезон, смятам, че ще се представим по-достойно и ще бъдем фактор в първенството. Първият мач с „Дреновец” ще си бъде съвсем нормален, това, което е било, ще си остане в историята. Положително е отношението ни към администрирането от страна на Зоналния съвет на БФС. Футболният съюз ни помогна с топките и сме благодарни, това все пак е едно перо, което е в помощ на клуба ни”, бе мнението на Жоро Василев от „Бдин” (Видин).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *