Слънчево, без валежи, с приятни температури

През нощта ще се образува незначително количество стратусова облачност. Ще духа умерен вятър от запад. Минималните температури ще останат между 19 и 22 гр. За В. Търново минимална температура около 20.

В сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще останат между 28 и 30 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 30. Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще останат около 20 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.5 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.9 през 1989 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 59 минути и ще залезе в 20 часа и 48 минути. Фаза на Луната: три дена преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.