Горещи новиниПолитика

БСП-Павликени сваля доверието си от Корнелия Нинова и иска нейната оставка

Общинският съвет на БСП-Павликени сваля доверието си от председателя на НС на партията Корнелия Нинова и настоява за нейната оставка.

На проведения във вторник, 20 юли, пленум социалистите излязоха с декларация относно сваляне на партийното доверие от националното ръководство на БСП и свикване на извънредно заседание на 50-я конгрес на партията. „Обединени в желанието си да запазим нашата над 130-годишна партия, заявяваме категорично чрез настоящата декларация, че сваляме партийното доверие от председателя на НС на БСП – другарката Корнелия Нинова и настояваме тя доброволно да се оттегли от заемания пост на председател като подаде своята оставка“, се казва в декларацията. Членовете на БСП-Павликени подчертават, че правят декларацията си от позицията на първа политическа сила в общината и като една от малкото общински организации с много добри резултати в област Велико Търново. „Категорично заявяваме, че не сме съгласни с политиката, водена на национално ниво от настоящото ръководство на партията.

„БСП за България“ загуби сериозен брой от своите гласоподаватели. Затвърждаващата се тенденция за стремглаво намаляване на изборните резултати ни обезпокоява чувствително и буди сериозни съмнения в нас, павликенските социалисти, по отношение на националните политики, които произтичат от настоящото национално ръководство“, казват от общинската организация.

В декларацията се посочват и негативни тенденции, които все по-често се наблюдават в партията: предпочитането на лица от гражданската квота за водачи на листи, а също така и включването на лица, които не са партийни членове в предизборните листи, които не допринасят за общопартийния резултат в положителен план, а точно обратното – отблъскват избиратели; неглижирането през последните години на кметовете от БСП от страна на националното ръководство; закъснялата подкрепа от страна на националното партийно ръководство за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Социалистите посочват, че не са зачетени направените предложения от страна на Областния съвет на БСП – Велико Търново по отношение на избирането на водач на листата на БСП в района. „Ние, павликенските социалисти, сме силно притеснени от очертаващите се тенденции по отношение на бъдещи избори и доколко БСП ще успее да запази и настоящето си трето място. Анализите на национално ниво категорично показват негативната тенденция, пред която е изправена БСП и вещаят единствено все по-чести загуби, вместо победи и добри общопартийни резултати“.

Като причина за срива в партийните резултати по места павликенските социалисти посочват некомпетентната национална партийна политика, водена от Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро на БСП.

С. МАРИНОВ

One thought on “БСП-Павликени сваля доверието си от Корнелия Нинова и иска нейната оставка

  • БЕ ОРА, ОТИ НЕ СИ ГЛЕДАТЕ РАБОТАТА И ДА РАБОТИТЕ ЗА ХОРАТА, А СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ ! АКО НЕ БЕШЕ ТАЗИ ЖЕНА, БСП НЯМАШЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА !!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *