Драмата се заплита: и 8-годишният внук на удавения в яз. „Ал. Стамболийски“ станал свидетел на трагедията

По думите на майката на детето по чудо малкият не е бил в смъртоносната лодка

 

Анджелина Николаева

ПЕЧАЛНИЯТ СЛУЧАЙ С УДАВЕНИЯ ВЪВ ВОДИТЕ НА ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“, КОЙТО В СЪБОТА ВДИГНА НАКРАК ТЪРНОВСКИТЕ СПЕШНИ МЕДИЦИ, ПОЛИЦАИ, ПОЖАРНИКАРИ И ВОДОЛАЗИ, е можел да бъде далеч по-ужасяващ. Свидетел на инцидента е бил и 8-годишният внук на починалия, който по чудо не бил на борда на лодката. За това разказа пред „Борба“ майката на детето Анджелика Николаева. Шокираната жена пожела да сподели истината за произшествието, опасявайки се, че умишлено се прикриват факти. Тя съобщи, че дори е ходила до Районното полицейско управление в старата столица, за да помогне за качественото разследване на случая.

Анджелика разказа, че от година и половина води дело за родителските права над общото им дете с таткото, който е син на удавения. В злополучния ден 8-годишното момченце е било със семейството на бившия й мъж на язовира.

„Детето ми се обади по телефона и разказа какво е видяло. Там са били дядо му и жена му, чичо му, съпругата му и дъщеря им и таткото на сина ми. Идеята била дядото и чичото да влязат първи с лодката и парашута, а след това всички да се качат. При закачането на парашута обаче лодката се обръща и двамата падат във водата. Чичото успял да доплува до брега, но дядото потъва. В последния момент някой му хвърлил спасителен пояс, но вече било късно“, твърди жената.

Тя подчерта, че Бог е опазил детето й, което в момента е с тежка психическа травма. Сподели съмнения, че родата на бившия й мъж е употребила алкохол и вероятно това е причината за фаталния край.

„Искам с детето ми да работи психолог, но бащата отказва и не ми го връща. Той твърди, че малкият не е видял какво точно се е случило, защото предстои дело и знае, че преживяното ще наклони везната в моя полза. Затова вероятно са казали пред спасителите, че дядото е от Павликени, а всъщност е от Севлиево, и въпросното уж приятелско семейство всъщност е това на другия му син“, заяви Анджелика.

Жената изрази тревога, че нещо лошо може да се случи на детето й, позовавайки се на инцидента, и подчерта, че до момента самата тя е подавала сигнали на телефон 112 за рисково поведение на таткото.

„10 години живях с това семейство. Не мисля лошото на никого, изказах съболезнования, но смятам, че не е редно детето ми да живее там и да става свидетел на такива ужасяващи преживявания“, допълни майката.

Тя призова от „Закрила на детето“ да се задействат и да започнат работа по случая.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Драмата се заплита: и 8-годишният внук на удавения в яз. „Ал. Стамболийски“ станал свидетел на трагедията

  • 21.07.2021 в 20:21
    Permalink

    Мда, стана ни ясно защо е тази статия от въпросната жена- „Скоро ни предстой съдебно решение за правата в/у детето…“….много долно от жена,майка,която се възползва от нещастието в семейството на бившият си мъж !!! Типично за някой видове,без да използвам епитети,жени….долно е.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.