Горещи новиниКрими

По 2 години и два месеца строг затвор получиха двама рецидивисти

Наказания от по 2 години и два месеца лишаване от свобода при строг режим получиха двама рецидивисти за извършени домови кражби. Т.Х. и Н.С. бяха признати за виновни, след внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново.
Т.Х. и Н.С. са осъдени за това, че в периода от 5 юли 2018 г. до 21 януари 2019 г. във Велико Търново чрез използване на технически средства за взломяване на входните врати, отнели чужди движими вещи на обща стойност 6726,70 лв.
Двамата са действали при условията на опасен рецидив.
Обвиняемите са от Търговище. На 5 юли 2018 г. около 09:00 часа те пристигнали в града с лек автомобил. Пеша отишли до набелязания адрес на ул. „Козлодуй“, разбили секретния патрон на вратата и проникнали в апартамента, като извършили кражба на златни накити и пари.
На 21 януари 2019 г. отново решили да извършат кражба в старата столица, този път на адрес на ул. „Народни будители“, откъдето задигнали ценни вещи. Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления против собствеността, като към момента изтърпяват наказание „лишаване от свобода“ в затвора във Варна.
Наказанията са наложени след постигнато в съдебната фаза споразумение и имат последици на влязла в сила присъда.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *