С дарения и доброволен труд старо сметище във Велчево става спортна площадка

ВЪРХУ БЛИЗО 3 ДКА ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ НОВА СПОРТНА ПЛОЩАДКА ЗА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА СЕЛО ВЕЛЧЕВО. Тя ще бъде разположена върху терен, който в миналото се е ползвал за сметище, но след предписание на ековластите в региона, депото е било рекултивирано. Мястото се намира точно на изхода на малкото населено място в посока Дебелец и тъй като пътят в района е общински, вече е входирано искане до местната администрация за обезопасяване и поставяне на пътни табели. Така семействата ще бъдат спокойни и сигурни, че малчуганите им ще бъдат невредими, когато отидат да играят там.

Новата спортна придобивка ще се реализира по инициатива на родителите в живописното селце. Идеята е тя да съчетава терен за футбол, баскетбол, фитнес, каране на велосипед и зона за почивка и отдих.

Акцията вече е подкрепена с дарения от местни хора, а живущите в малкото населено място са готови да се потрудят безвъзмездно за изграждането на площадката.

„Всяка година ще я надграждаме. Така както правим с детската площадка в центъра на селото. Тази година подменихме и освежихме 300 метра ограда. Поставихме нови дървени части и метални тръби. Това се реализира с доброволен труд от кметското наместничество, от членове на сдружение „Свети Георги” и със съдействието на Община Велико Търново“, заяви кметът на Велчево Мустан Юсменов.

Допълни, че за инициативата са били оползотворени 2500 лева за материали.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *