Сребро за „Тера Трак“ от „Карандила рита“, Иван Христов с приз за най-добър вратар

Отборът на „Тера Трак“ се класира на второ място в първия турнир от веригата „България, хайде да ритаме“, който се проведе в местността Карандила над Сливен през изминалия уикенд. Тридневният спортен празник премина под надслов „Карандила рита” и включи мъжки футболен турнир по минифутбол, детски турнир, както и много игри с публика и участници. Великотърновският тим се включи само с петима играчи от състава, спечелил „Лига България“ преди десетина дни в Слънчев бряг. Освен това Любо Генчев игра само в първите три срещи, след което заради служебни ангажименти пропусна решителния мач за първото място с „Форест“ (Пазарджик). „Тера Трак“ записа три поредни победи – 3:1 срещу „Сливен – Камите“, 9:4 срещу „Хаджи Димитър“ и 12:0 срещу LY Galaxy (Ямбол).

В четвъртия мач воденият от Тихомир Тодоров тим срещна отбора на „Форест”, в който бяха селектирани националите по минифутбол Спас Милушев и Ангел Янков, както и няколко от състезателите на „Уефалона“ (Пловдив), шампион на Пловдивската лига на БАМФ (Българската асоциация по минифутбол).

Въпреки кадровите проблеми великотърновци започнаха силно и на два пъти гредите помогнаха на съперниците им. В края на полувремето „Форест“ стигна до попадение, а през второто опитът на „Тера Трак“ не успя да изравни и пазарджишкият тим разви успеха си до 5:0 в своя полза.

На следващия ден „Тера Трак“ пречупи третия в класирането „Дриймтим Блясък“ (Сливен), в който играха бившите национали Иван Стоянов, Пламен Крумов и Коста Янев, след много силен мач на Георги Колев и завърши турнира на втора позиция.

Вратарят Иван Христов пък получи индивидуалния приз за N 1 на поста.

Междувременно отборът на „Тера Трак“, който ще представя България в „Лига Европа“ по минифутбол в Римини (Италия), получи нова екипировка от основния спонсор Ивайло Иванов – шеф на „Парапир Сервиз“ (Ресен).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *