22-годишен рецидивист опитал да обере адвокатска кантора във Велико Търново

Дръзкият апаш е с обвинение за две кражби

Две взломни кражби и опит за такава от офиси и заведение във Велико Търново, разкриха при съвместни действия служители на три полицейски управления. Извършителят е привлечен като обвиняем. Деянията са извършени през май тази година.

От офис са били откраднати голямо количество златни накити, от заведение в областния град е извършена кражба на 350 лв. и антикварни предмети за украса. Направен е и опит за кражба от адвокатска кантора. От проведените множество действия по разследването от служители на полицейските управления във В. Търново, Г. Оряховица и Дряново е установено, че автор на трите деяния е 22-годишен от Дряново, известен на полицията и осъждан, с 28 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления.

След доклад на материалите по трите случая в прокуратурата, той е привлечен, като обвиняем. Към момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство на Областната дирекция на МВР – Монтана. Част от инкриминираните вещи са установени и върнати на собствениците им. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *