Ентусиасти превърнаха междублоково пространство в красив кът за отдих

ЖИВУЩИТЕ НА УЛИЦА „КРАКОВ“ 9 ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВПРЕГНАХА СИЛИ И ЕНЕРГИЯ, ЗА ДА ОБЛАГОРОДЯТ пространството пред блока си. Районът вече е изпъстрен с красиви цветя, засадени в импровизирани саксии, направени от автомобилни гуми. Местните са вложили и творчество в инициативата, рисувайки в различни цветове използваните колела. Около 13-те саксии са наредили прилежно и камъни, които служат за символична ограда на градината.

Хората са помислили и за сянка на растенията и тези, които ще ползват къта за отдих. Посадили са няколко фиданки, с които зеленината в пространството да стане още по-голяма.

Ентусиастите са сглобили и пейка от палети, която боядисали в бяло и украсили с сини и жълти фрагменти.

Всичко в района е реализирано със средства на живущите в блока. Споделят, че се надяват да послужат за пример и на други хора, които да проявят креативност.

„За цветята се грижи една възрастна жена, която всеки ден следобед излиза да ги полива. Наблюдавам я от около два месеца. Лека-полека саксиите се увеличават. Много е приятно да се минава оттук“, сподели млада майка, която бе дошла с детето си в района.

Подобни сполучливи акции има още на бул. „България“ и ул. „Баба Мота“ 15.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *