Остава прохладно, сравнително облачно, без валежи, повече слънце и горещини – след понеделник

Вечерта ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 16.

В петък облачността ще е разкъсана, временно намаляваща до слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 28. Атмосферното налягане следобед временно ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 22 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 42.5 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2 през 1968 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 01 минути и ще залезе в 20 часа и 46 минути. Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

В събота облачността ще остане променлива, но често намаляваща до слънчево. До обяд ще духа слаб локален, а следобед до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна. Атмосферното налягане също ще остане непроменено.

В неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните ще започнат да се повишават и ще бъдат между 30 и 33 гр.

От понеделник до края на периода времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток с добре изразен дневен ход. Температурите ще тръгнат нагоре и максималните в сряда ще достигнат 38-40 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще останат около 22 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 15. В неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 24 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 17. В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време със слаб вятър от североизток. Температурите ще се повишат и на 1200 м максималната температура ще бъде около 27 гр., а на 2000 м – около 17. В сряда следобед в западния дял ще настъпи заоблачаване и там ще превали и прегърми. В централния ще остане предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от юг. Максималните емператури слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *