25-годишен мъж почина при трудова злополука във Велико Търново

25-ГОДИШЕН МЪЖ ИЗДЪХНА ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА НА СТРОИТЕЛЕН ОБЕКТ В СТАРАТА СТОЛИЦА, НАУЧИ „БОРБА“. Трагедията е от четвъртък и се случила на улица „Козлуджа“ в близост до СБА Велико Търново. На мястото е пристанала линейка на Центъра за спешна помощ в областния град, но екипът само констатирал смъртта.

За случая е уведомена полицията и Инспекцията по труда, които водят разследване. Компетентните органи са категорични, че става дума за трудова злополука.

„Още в същия ден колегите са посетили мястото, заедно със следователи от полицията. Имат предположения, че фаталният край е настъпил заради токов удар. Изчакваме все още смъртния акт, за да заявим категорично причината за смъртта. Не сме финализирали проверката, продължаваме да работим“, коментира пред „Борба“ директорът на Инспекцията по труда в старата столица Невена Стефанова.

Тя допълни, че починалият строителен работник е имал регистриран трудов договор и не са открити нарушения в това направление.

Това е втори случай за 2021 г.в областта на трагичен край на млад човек по време на работа. През април 29-годишен мъж загина при трудова злополука при ремонта на контактната мрежа на жп линията Стражица – Славяново. Той бе покосен от токов удар и почина на място.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “25-годишен мъж почина при трудова злополука във Велико Търново

 • 26.07.2021 в 15:03
  Permalink

  Да не е на прехвалената нова бизнес сграда на Екстрапак ? С басейна на покрива и двата етажа сървъри ?

  Отговор
 • 26.07.2021 в 21:44
  Permalink

  Това е много тъжно, не трябва да се случва. На първо място трябва да бъде сигурността. Всеки ден умират много хора от катастрофи, никой не спазва сигурността, да запази себе си и другите. Сами се самоунищожаваме.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *