Аржентински фирми искат партньорство с български производители

Налице е сериозен интерес към разширяване на бизнес контактите и сътрудничество между компании от България и Аржентина и по-специално от Велико Търново. Възможностите и перспективите в тази насока бяха обсъдени по време на работна среща между кмета на старопрестолния град Даниел Панов, посланика на южноамериканската държава Алфредо Атанасоф и Михаил Кръстев от Аржентино-българската търговска камара.

Дипломатът, който се оказа с български корени, акцентира върху потенциала за двустранни търговски отношения в секторите производство на сладкарски изделия, месопреработване, земеделие и животновъдство. Даниел Панов подчерта, че именно в тези сфери леката индустрия в общината е много добре развита.

Посланикът на Аржентина добави, че в България е създаден логистичен хъб както за двустранни връзки, така и със съседните държави. Той отчете и ключовото местоположение на страната ни и на болярския град по международната ос „Север – Юг“.

„Международното изложение „Културен туризъм“, което ще се проведе в старата столица от 23 до 25 септември, е добра основа за конкретни инициативи за бизнес връзка между български и аржентински предприемачи“, каза още Даниел Панов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *