Измамен от имотната мафия швед почина часове преди съдът да постанови решение в негова полза

Измамен от имотната мафия швед починал часове преди Апелативният съд във Велико Търново да постанови решение в негова полза. Служителят на Световната банка и бивш ръководител в правителството на Швеция и на ООН Пер Ридън и Фабиан Холмберг – посланик на Швеция в Етиопия и софтуерен инженер, били завлечени със 155 771 евро от семейство строителни предприемачи за два апартамента в старата столица. Въпреки че броили парите, чужденците не станали собственици на имотите.

Сагата е отпреди 10 години, когато Пер Ридън и доведеният му син търсели възможности за инвестиции в недвижими имоти. Заради неудачното вложение Пер Ридън се поболял и само два дни преди да чуе вестта, че Апелативният съд отменил решение на Окръжната инстанция и е отсъдил предприемачите да върнат 150 000 лева на потърпевшите, издъхнал.

По депозирана жалба от шведите до множество държавни институции, включително и до Окръжната прокуратура във Велико Търново, за машинациите на двамата предприемачи, е образувано и досъдебно производство.

One thought on “Измамен от имотната мафия швед почина часове преди съдът да постанови решение в негова полза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.