Момченце на годинка, облечено във военна униформа, прикова погледите на церемонията на НВУ

На събитието пред Царевец имаше още осем деца на служители на Националния военен университет, облечени във военни униформи

МАЛКИЯТ НИКОЛА ЧАКЪРОВ СЕ ПРЕВЪРНА В АТРАКЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ПРИСВОЯВАНЕ НА ПЪРВО ОФИЦЕРСКО ЗВАНИЕ на курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, на която присъства и президентът Румен Радев. Момченцето, което е само на годинка и четири месеца, бе облечено във военна униформа, ушита специално за него. То носеше гордо на главата си червена барета, върху която бе пришит лъв и българският флаг. Мъникът енергично кръстосваше пространството пред крепостта Царевец и предизвикваше усмивките на малки и големи, на официални лица на събитието и дори на президента.

Невръстният „войник“ е внук на полк. Николай Урумов, който е заместник-началник на Националния военен университет. „Аз се надявам с обличането на тази униформа да запаля у него искрица, пламък, с които той да поеме по пътя на офицерската професия. Това беше идея на началника на Националния военен университет, да покажем на бъдещите офицери, че след тях идват нови поколения и има кой да брани родината“, споделя дядото на момченцето. По думите му Никола се възпитава на отговорност и любов към България. Полк. Урумов мечтае един ден внукът му да влезе в редиците на армията и да бъде пример за мъжество и чест.

На церемонията имаше още осем деца на служители на Националния военен университет, които също носеха униформи. Преди официалната част на събитието президентът Румен Радев се спря при тях, за да ги поздрави, и се снима с тях за спомен.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ и Сашка АЛЕКСАНДРОВА

2 thoughts on “Момченце на годинка, облечено във военна униформа, прикова погледите на церемонията на НВУ

  • 27.07.2021 в 13:19
    Permalink

    Русначата си обличат така невръстните деца. Готвят ги от малки да са окупатори.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *