Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

22 отбора се включиха в баскетболния празник в Поликраище, трофеят при мъжете замина за Добрич

22 отбора се включиха в шестото издание на 3х3 турнира в Поликраище, който носи името на легендарния основател на баскетбола в селото Живко Коларов. Надпреварата беше посветена на паметта на Румен Тодоранов, който дълги години подкрепяше спорта. Връчвайки бутилка уиски на шампионите, съпругата му Мариана Тодоранова, която беше основен организатор на събитието, обеща, че турнирът ще си остане запазена марка за горнооряховското село и традицията ще бъде продължена и в следващите години.

Надпреварата на баскетболната площадка в центъра на Поликраище започна сутринта и завърши на осветление. Състезателите бяха разделени в три възрастови групи – момчета до 12, до 18 години и мъже. И в трите възрасти имаше турнири за стрелба от тройката. При мъжете победител стана Димо Николов от Добрич, който спечели и премията от 50 лева, обявена от фирма Solarhome, чийто президент Димитър Петков е основен спонсор, а и играч на горнооряховския „Локомотив”. В конкурса по стрелба за подрастващи наградени бяха Павел Минков, Александър Тошков и Георги Георгиев.

Мъжете направиха истинско шоу в турнира по забивки. Публиката така и не можа да определи кой е най-добър от четиримата участници и награди имаше и за четиримата – Фурууа Брендакс, Радостин Папазов, Кирил Кънев и Петър Демирев.

Тениски, медали, сладки лакомства от „Престиж” имаше за всички участници, както и премии за победителите при мъжете. Първите три отбора си поделиха наградния фонд, събран от таксата за участие – 200 лв. за победителите, 100 лв. за вторите и 90 лева за третите.

При най-малките участваха 4 отбора и победители станаха момчетата от „Локомотив”. Всъщност и четирите отбора са от школата на „локомотивци”, където треньор е другият основен двигател за организирането на турнира Маринела Агаларева.

При 18-годишните, където спориха 7 отбора, първото място спечели Ku ku Band, победил на финала „Общаците”. В малкия финал TDEL се наложи над „Чавдар” (Троян).

При мъжете битките бяха много оспорвани. Събраха се много равностойни отбори и нямаше мач, който да не е завързан и интересен, коментира Маринела Агаларева. В крайна сметка шампиони станаха Unstoppable от Добрич, които измъкнаха победата на финала от отбора на домакините No Name, в който играха лидерът на БК „Локомотив” Пеньо Нацкин, синът му Кристиян Нацкин и Светльо Байчев. Третото място е за „Перестройка” от В. Търново, а четвърти са Solarhome.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *