25 ученици от областта участват в лятната академия на фондация „Заедно в час“

25 ученици от област Велико Търново се включват в лятната академия на фондация „Заедно в час“. Общият брой на участниците от цялата страна и чужбина е над 600 тази година. Преподавателите са 93-ма. Учениците са от 1 до 12 клас, над 30 са записаните деца от различни европейски държави, САЩ, Обединени арабски емирства и Китай. В академията по традиция се включат също и деца от уязвими общности.

Единадесетото издание на лятната занималня започна на 26 юли и продължава в рамките на три седмици до 12 август. За второ лято заниманията в академията се провеждат изцяло онлайн заради пандемията от коронавирус. За първи път тази година родителите имаха възможност сами да избират дали да запишат децата си в класа, който са завършили, или в класа, в който им предстои да учат от септември. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр.

Основна цел на академията е да осигури качествени летни занимания за учениците, да повиши мотивацията им за учене и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *