5 стъпки, за да се разсъним добре сутрин

Трудно ви е да ставате сутрин? След като се събудите имате чувството, че не знаете на кой свят сте? Не се тревожете – ние сме насреща, за да споделим с вас пет стъпки за това как да се разсъните добре и да оставите всяка сънливост зад себе си. Нека видим какви са те:

1) Разтягане

Разтегнете се добре в леглото, за да събудите тялото си. В началото легналата поза ще ви се струва малко приспивна, но след като се размърдате и изпънете добре ръцете и краката си, ще видите, че се събуждате. Сутрешното разтягане е прието от всички животни в природата, като най-добър пример са котките.

2) Погледнете телефона си

Много хора казват, че не е добра идея да гледате телефона си рано сутрин, но ние нямаме предвид да прекарате един час на екрана. Изключете алармите, вижте известията, прочетете новините и дори планувайте задачите си. Не би трябвало да отнеме повече от 10 минути. Изкуствената светлина на екрана ще изиграе своята роля да ви събуди.

3) Сутрешни упражнения

Да, знаем, че може после да идете във фитнеса, но отделете малко време, за да направите една сутрешна тренировка и да събудите тялото си окончателно. Малко лицеви опори, кълбета, клекове, подскоци – каквото върши работа за вас.

4) Душ

Време за баня и нищо няма да ви събуди като един сутрешен душ. Може дори да не е с гореща вода, за да сте сигурни, че ще отворите широко очи.

5) Кафе и закуска

Кафето трябва да е силно, а закуската – питателна. След като излезете от банята сте готови да закусите със семейството и да започнете деня си.  Следвайте тези пет стъпки всеки ден, за да бъдете заредени и свежи за всички приключения, които ви очакват в ежедневието. А каква е вашата сутришна рутина за събуждане? Споделете с нас в коментар!

Източник: Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.