Добрият пример: Депутатът Явор Божанков и семейството му осиновиха куче от приюта в Шемшево

Още десетки четириноги в звеното очакват своя нов стопанин

 

СЕМЕЙСТВОТО НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЯВОР БОЖАНКОВ СЕ УВЕЛИЧИ С ОЩЕ ЕДИН ЧЛЕН. Фамилията вече се радва на домашен любимец, осиновен от приюта за безстопанствени кучета във великотърновското село Шереметя. В понеделник депутатът, съпругата му и първородният им син посетиха звеното за бездомни опашати и избраха за свой верен приятел мъник, който ги впечатлил с мъдър поглед и елегантна стойка. Главата на семейството признава, че трудно взели решение на кое четириного да дадат дом.

„Всички искахме да вземем. И всички заслужават дом. Някои са попаднали там след сигнал, че са агресивни, а всъщност такива нямаше. Всичките – душички“, заяви той.

Божанков призова хората да осиновяват, вместо да купуват кучета. Убеден е, че проблемът с безпризорните животни е на цялото общество и следва да се реши с обединяване на усилията от страна на местната власт, неправителствени институции, ветеринари, доброволци и граждани.

Жестът на народния представител срещна огромно одобрение в социалните мрежи.

ОЩЕ ДЕСЕТКИ КУЧЕТА В ПРИЮТА ЧАКАТ НЯКОЙ ДА ИМ ДАДЕ ШАНС И ДА ГИ ВЗЕМЕ ВКЪЩИ. На страницата на звеното във фейсбук „Осинови от Велико Търново“ ежедневно биват публикувани снимки на опашатите. Те са придружени с информация за съдбата на всяко от тях. Екипът на приюта не пропуска да оповести, когато има щастлива развръзка за някой от обитателите. Сред последните кучета, получили семейство, е Блейки, който цели две години чакал в приюта някой да му стане стопанин.

Всички опашати в звеното са обезпаразитени, ваксинирани, чипирани и с паспорт. Евентуалните собственици са освободени от местната такса, която дължат за отглеждане на домашен любимец.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Добрият пример: Депутатът Явор Божанков и семейството му осиновиха куче от приюта в Шемшево

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *